Vochtschade

Het gebeurt helaas snel; de iPhone valt in de WC, of is nat geworden door de regen. Je stoot een kop koffie over jouw MacBook of iPad heen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Het is heel belangrijk om na vochtschade zo snel mogelijk te handelen, vocht en elektronica gaan nu eenmaal niet samen.

Voer de volgende stappen zo snel mogelijk uit nadat uw Apple apparaat in contact is gekomen met vocht, ook al lijkt er in eerste instantie niks aan de hand te zijn.

– Schakel het apparaat uit en zet hem niet meer aan, probeer hem zeker ook niet op te laden!
(Aanzetten of opladen van een iPhone of MacBook met vochtschade maakt de problemen meestal alleen maar erger, onderdruk dus uw nieuwsgierigheid en houd het apparaat UIT!)
– Maak de buitenkant van het apparaat droog met een theedoek of keukenpapier.
– Neem zo snel mogelijk contact op met iApply en beschrijf zo nauwkeurig mogelijk wat er gebeurt is. De eerste 24 tot 48 uur zijn crusiaal, hierna neemt de kans van slagen van de behandeling sterk af!
– Leg het apparaat op een droge en geventileerde plek totdat je bij ons terecht kan voor een vochtschade behandeling.
(Zet een MacBook bijvoorbeeld geopend en op de kop op een theedoek en een iPhone op tafel op een stuk keukenpapier. Maar leg het toestel niet direct op de kachel, in de zon, of in de oven, ga hem ook niet droog maken met een föhn dit alles geeft alleen maar meer problemen. Ook het gebruik van rijst heeft enkel nadelige invloed, gebruik dus geen rijst, dit is een internet mythe…)

Op het moment dat wij uw apparaat ontvangen zullen wij direct met de behandeling beginnen. Een behandeling van vochtschade is vrij gecompliceerd en heeft tijd nodig, in de meeste gevallen duurt deze dan ook meerdere dagen.

De behandeling bestaat uit het volledig uit elkaar halen van uw apparaat en elk onderdeel individueel reinigen en inspecteren op correcte werking. Hierbij maken wij gebruik van een door onze zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd reinigingsproces. Doel van de reiniging is het verwijderen van mineralen en oxidatie welke door de vloeistof zijn achter gelaten of veroorzaakt. De methode van de reiniging verschilt per situatie, zo heeft regenwater schade een hele andere behandeling nodig dan bijvoorbeeld schade door cola of limonade.

Onze behandeling is zeer grondig en effectief, hierdoor hebben wij momenteel een slagingspercentage van ± 80%. Dit houdt in dat ruim 8 van de 10 toestellen die bij ons binnenkomen met vochtschade weer gerepareerd kunnen worden. Mocht het zo zijn dat de kosten van de behandeling hoger uitvallen, door bijvoorbeeld een accu of scherm dat vervangen moet worden, krijgt u hiervan altijd vooraf een prijsopgave, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wij willen u er tevens op wijzen dat in veel gevallen vochtschade wordt gedekt door uw inboedelverzekering of in het geval dat het veroorzaakt is door een derde persoon, de aansprakelijkheidsverzekering. Informeer hier naar bij u verzekering of tussenpersoon wat wel en niet vergoedt wordt. U krijgt van ons altijd een factuur of schaderapport welke aan de eisen van de verzekering voldoet zodat u deze kan gebruiken om de schade te claimen.

Mocht u meer informatie willen of onze vochtschade behandeling of vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.